Uncategorized

Az egészségváltás sorsfordító

Az egészséget hajlamosak vagyunk természetesnek venni, pedig korántsem az. Ha egyszer elveszítjük, nagyon nehéz visszaszerezni, így nem szabad, hogy mindezt túlságosan könnyen adjuk.

Ezt a tényt én is a saját káromon tapasztaltam meg. Sajnos nekem sikerült belecsúszni egy betegségbe, és kemény árat fizettem érte, hogy kijöjjek. Ez az eset elegendő volt arra, hogy én magam is végleg elhatározzam magam az élethosszig tartó egészséges életmód mellett.

Az egészség melletti elköteleződés hosszú és rögös útjára lépve hamar tapasztaltam jelentőség változásokat.
Az egyik ilyen az energiaszintemet illetően jelentkezett: könnyebben ugrottam ki reggelente az ágyból és sokkal, de sokkal nehezebben fáradtam el napközben is. Természetesen a nyugodt alvás is a mindennapjaim részévé vált, aminek köszönhetően nem csak energikus, hanem kiegyensúlyozott is lettem. Végre azt mondták az emberek, hogy nem tudják, miért, de olyan jól érzik magam velem. Hát, én tudtam az okát: azért érzik így, mert én is remekül érzem magam a bőrömben.

Amióta életmódot váltottam, rengeteg „követőm” akadt, ha lehet így mondani. A családból és a barátaim köréből kerültek először ki ezek a személyek, aminek kifejezetten örültem, hiszen számomra legfontosabbak élete kezdhetett el legelőször jobb irányba haladni.

Mostanra az egész családom büszke rá, hogy egészségesen élünk. A legnagyobb változás az étrendünkben következett be. Elhagytuk a finomított lisztet és cukrot. Ez a kettő már önmagában azt idézte elő, hogy mindenkinek megszűntek a súlyproblémái, ami remek, hiszen a túlsúly rengeteg betegség melegágya.

Emellett rendszeresen járunk mozogni is. Én hetente háromszor járok el futni, de közös sportunk is van: túrázni járunk, szebbnél szebb helyekre. A túrázás nem csak a testünket segít karbantartani a mozgás, friss levegő és napfény által, hanem össze is hozza a családot. Rengeteg élménnyel gyarapodtunk, ami különösen ritka a mai világ családjait elnézve.

Mindezeken felül bevált szokássá vált, hogy évente elmegyünk kötelező szűrővizsgálatokra. Szerintem a megelőzés sokkal hatékonyabb, mint a tünetek kezelése, pontosan ezért a vizsgálatok mellett vitaminokat is rendszeresen szedünk. Érdekes, de nem tudnám azt mondani, hogy az életmódváltásunk egyetlen hozadéka az egészségünk volt. Természetesen az is egy nagyon fontos pont, de rá kellett jönnünk, hogyha mindannyian kiegyensúlyozottak vagyunk, akkor sokkal, de sokkal jobban érezzük magunkat, nem csak külön, hanem együtt is.

Az egészségváltás sorsfordító bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva