Túrázni egészséges, és nem csak szárazföldi túrák léteznek

Amikor az ember hozzám hasonlóan abba a korba lép, hogy elkezdni félteni az egészségét, mert egyre látványosabban meghízik, vagy az egész napos irodában üléstől gyakran fáj a lába, elkezd néha pánikszerűen kutakodni az egészségmegőrzés útjai után. Én is végigolvastam mostanra egészen sok cikket, hogy miként osszuk be az időnket és hogyan táplálkozzunk, de néha egy cikk többet mond az összes többinél! Az én, megvilágító erejű cikkem arról szólt, hogy semmi mást ne tegyünk, csak tudatosan törekedjünk arra, hogy mindig mozogjunk, menjünk el valahová otthonról, az üres napokon is, és ez hozzá magával a többit. Nem konditermet ajánlott, nem is egyebeket, csak azt, hogy legyenek mozgalmas programjaink. Vagy, ha több idő nincs, akkor munkanapokon a parkba, vagy csak a városban sétálni menjünk le. Utóbbi esetben lehetőleg törekedjünk nagyobb szintkülönbségek bejárására. És ez a mód a legtermészetesebb útja az egészségápolásnak. Minél messzebbre vetődünk el az otthonunktól, annál kevésbé adódik majd alkalom, hogy túltáplálkozzunk, és az unalom-evést is végképp elkerülhetjük!

Mikor a párommal belekezdtünk ebbe az életmódba, a mindennapos városi séta mellett egyre több belföldi túrát szerveztünk magunknak idővel. Megszerettük a hegyvidéki kirándulások hangulatát, rákaptunk a biciklizésre, ami lehetőséget teremt minél több és változatosabb táj megcsodálására, és tettük utóbbit sokszor, a Balaton partján. De semmi nem tud olyan kielégítő lenni, még a Balaton környéke sem, mint maga a szóban forgó tó, annak felülete, az azon való eggyé válás a természettel. Találtunk ugyanis egy Home – BalatonPRO nevű weboldalt, amely ilyen csomagokat ajánl: Vitorlás kirándulás kapitánnyal, relax- és fürdős túrák a tó közepén, balatoni horgászat, stb…

Home - BalatonPRO

Mi elsők között egy 2 órás “Felfrissülés” nevű csomagra fizettünk be, amelynek keretében egy sétavitorlázáson vettük részt, frissítő italok társaságában, és ebből egy órán át, lehetőségünk volt megmártózni a tó közepén, ami felejthetetlen élmény. De ez, ahogy a Home – BalatonPRO site-on megtekinthető, csak a kezdet azon lehetőségek sorát illetően, amikkel a BalatonPRO csapat kecsegtet! És persze az imént én sem soroltam fel mindent. Messze nem. Szerveznek ők megannyi rendezvényt is a kérésünkre, cégeknek, magánembereknek, baráti társaságoknak egyaránt, nem csak a tóra, hanem annak partjára is, együttműködve éttermekkel szállodákkal, de az más célcsoportnak való inkább, mint nekünk. Azért érdekes volt elbeszélgetni a kapitánnyal út közben arról, mennyi, és mennyire különféle társaságokkal futottak már itt össze. Jönnek hozzájuk fiatalok bulizni, komoly vállalatok csapatépítésre, és hasonlók…

Mi, a magunk részéről mondjuk a vitorlás kirándulásokat részesítjük előnyben, amik teljesen privát jellegűek. Az említett két órás út csak az óvatos próbálkozásunk volt! Míg elsőre a párommal kettesben adtuk át magunkat a természetnek a vizet szelve, másodszor már az egyik barátunkat is elhívtuk, aki fotózott, videó-felvételeket készített így, a tavon! Azóta is áradozik róla, hogy ez mennyire megismételhetetlen lehetőség volt. Korábban nem is remélte, hogy ennyire kedvezményes csomagokkal, egy ilyen társaság segítségével, ilyen könnyű a Balaton közepéhez hasonló exkluzív helyekre eljutni. Mondjuk ő tényleg elég egyedi hobbit űz. Drónnal készít mindenféle felvételeket, de hasonló helyszínhez még nem volt szerencséje!

Higgyétek el, minden kirándulás kellően kikapcsol, és segít az otthon egészségtelenül eltöltött időt hasznosra, aktívra, tevékenyre cserélni, de a BalatonPRO szolgáltatásai közt örökké mesélhető, fejelhetetlen dolgokat is átélhettek. Az általam említett vitorlázásról is azonnal többet megtudhattok már a főoldalon is: Home – BalatonPRO, ami ehhez a kirándulás- és rendezvényszervező céghez tartozik, de lehet, hogy bennetek is pont valami más fog érdekelni, ami a tóhoz kapcsolódik, és ők biztosan tudnak segíteni! Az egészségmegőrzésre visszatérve még egyszer: szerintem tényleg a mozgás és a változatosság a lényeg! Ne merevedjünk bele abba a gondolatba, hogy csak egy sétával telt túra lehet egészséges. Én jólesően elfáradtam például a Balatonon is, bár aki pihenni szeretne, több napos vitorlásutakon erre is van lehetőség a BalatonPRO-val. Én mégis az aktívabb programjaikat ajánlom!