Az a fránya egészséges életmód!

Biztos sokaknak ismerős az a helyzet, hogy gyerekként nagyon utáltak valamit, amire aztán később rájöttek, hogy valójában nagyon is a hasznukra vált. Nekem ilyen az egészséges életmód. A szüleim számára nagyon fontos volt, hogy kicsiként egészségesen étkezzünk és éljünk. Nem ehettünk sok édességet, nem nézhettünk egész nap TV-t, nem engedték, hogy folyton csak telefonozzunk, és a boltban sem vásároltak meg nekünk mindenféle cukros desszertet. Sokszor nagyon ellenkeztem az egészséges életmóddal szemben. Sok olyan barátom volt, akiknek a szülei nem vették ilyen komolyan ezt a témát; ezért ha átmentem hozzájuk, bármikor elővehettek a hűtőből egy jégkrémet, és az sem volt gond, ha egész estig csak filmet néztünk. Ilyenkor gyakran azt gondoltam, bárcsak az én szüleim is ilyenek lennének! Csak sokkal később értettem meg, hogy miért mondogatták mindig, hogy nekik bezzeg sosem figyeltek oda az étkezésükre gyerekkorukban. Valójában nagyon fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk, és végül az én életemnek is a részévé vált, annyira, hogy alapítottam egy egészséges ételeket forgalmazó céget.

Nem is olyan régen eljutottam arra a pontra, hogy elhatároztam, szeretnék cégautót igényelni.

flottakezelő

Találtam az interneten egy nagyon jó flottakezelő weboldalt. Ennek segítségével sokkal többet sikerült megértenem a céges autókkal kapcsolatos ügyintézésről, és a fizetési lehetőségekről. Mielőtt rátaláltam volna a flottakezeles.hu-ra, nagyon tanácstalan voltam. Ezen a felületen azonban szerencsére könnyen tájékozódhattam. Az információkat olyan érthető módon adják át, hogy nem kell attól tartani, tele lesz bonyolult szakszavakkal, vagy értelmezhetetlen hosszú mondatokkal. Ezen kívül pedig egy blog is tartozik a honlaphoz, amelyen részletesebben olvashatunk a flottakezelő szempontjából érdekes témákban.

Azt is megtudtam, hogy melyek az alapvető finanszírozási módok, ha céges autóban gondolkodunk. Először is vásárolhatunk autót hitelre. Ebben az esetben részletekben kell fizetnünk a kocsiért, a tulajdonjog viszont már a hitelszerződés megkötésének pillanatában a mi nevünkre kerül. Egy másik igencsak hasonló megoldás a lízing. Amennyiben emellett döntünk, a szükséges összeget ugyanúgy részletekben kell befizetni; azonban a lízingnek több fajtája is létezik. Először is van a zárt végű lízing. Ennek az a lényege, hogy az utolsó részlet rendezését követően a jármű tulajdonjoga az ügyfélé lesz; és ez már a szerződés megkötésekor el van döntve. A következő a nyílt végű lízing. Ennek esetében nincs előre eldöntve, hogy kié lesz a jármű a futamidő végeztével. A harmadik változat pedig az operatív lízing, vagy más néven tartós bérlet. Ennek a hátránya, hogy összességében drágább lehet, mint a korábban felsoroltak. A havonta befizetendő összegek viszont alacsonyabbak, és nem szabad megfeledkezni a maradványértékről sem: ez egy olyan pénzösszeg, amelyért a bérlet lejárta után a tulajdonos értékesíti majd a kocsit. Azért jó ez az ügyfélnek, mert a maradványértéket nem neki kell kifizetnie.

A weboldalon ezek mellett a hasznos tudnivalók mellett a szolgáltatásokat is megtekintettem. Rendelkezésre áll standard, comfort, vagy superior csomag. Részletesen ismertetik, hogy melyik csomag mit tartalmaz, és milyen előnyökkel jár. Mindegyikhez tartozik kötelező gépjármű felelősség biztosítás, teljes körű CASCO biztosítás, szervizzel vagy csereautóval kapcsolatos ügyintézés. Annak eldöntésében, hogy melyik lenne számunkra a legmegfelelőbb, szintén segítségünkre van a felület.

A kapcsolatfelvételhez szükséges információkat egyszerűen elérhetjük, ha a “Kapcsolat” feliratra kattintunk. Itt központi telefonszámokat, email címet láthatunk, valamint az egyes munkatársak elérhetőségeit is.