Egy dietetikusnak is lehet szüksége tanácsra

Az egészséges életmód nálam nem csak alapelv, hanem hivatás is. Már évek óta úgy élek, hogy odafigyelek a mozgásra, a helyes táplálkozásra, ami által nem csak a saját életem tartom rendben, hanem példát is mutatok.
A példamutatás a családomnak és az ügyfeleimnek egyaránt szól, hiszen dietetikusként dolgozom.
Szeretem ezt a szakmát, mert rengeteg ember életét változtattam meg azzal, hogy segítettem nekik egy könnyen tartható étrendet, életmódot mutatni, ami segített rendezni az egészségüket.

Álmomban sem hittem volna, hogy egyszer visszakapom a segítséget valamelyik ügyfelemtől. Akkor került erre a sor, amikor lakásom adásvételi folyamatának kellős közepén elakadtam. Addigra már nagyon soknak éreztem az ügyvéd utáni szaladgálást, az ingatlanossal való egyeztetést… Nem tudtam, hova kapjak.
Végül az egyik kedves ügyfelem sietett a segítségemre panaszkodásomat hallva: az energetikai tanúsítvány kiállításához küldött nekem egy szuper linket.

Robi, a szóban forgó ügyfél a e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak linket küldte nekem. Elmesélte, hogy ők is nemrég járták végig ugyanazt, amit én, és nekik óriási segítség volt az e-tanusitas.eu precíz és gyors munkája. A gyors alatt tényleg gyors folyamatra kell gondolni, ugyanis akár 24 óra alatt megkaphatjuk a papírt. Mind árban, mind minőségben nagyon jók, így nyugodt szívvel ajánlja nekem őket.

Nem hallottam még róluk, de mivel muszáj volt szereznem egy ilyen dokumentumot, megfogadtam a tanácsát. Ugyebár az energetikai tanúsítvány egy olyan papír, amely minden ingatlan adásvételi folyamat szerves része, enélkül nem ruházható át az ingatlan senkire, semmilyen esetben.

e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak


Még aznap délután nekiláttam szétnézni a e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak linken.
Szimpatikus weboldal fogadott, nagyon átlátható formában. Ez külön jó pont, hiszen nem lenne kedvem még a weboldalon való kiigazodással is órakát bajlódni, van nekem elég bajom most enélkül is.

Az e-tanusitas.eu energetikai tanúsítványok kiállításával és értékbecsléssel foglalkozik. Nekem előbbire volt szükségem, így hát ebbe a témába ástam bele magamat.
Tetszett, hogy rendkívül informatív az egész felület. A szolgáltatások menete a nulladiktól az utolsó lépésig le volt írva, ami megnyugtatja az embert, tudja, mire számíthat.
Emellett van egy blog rész is az oldalon, ahol számos hasznos infóra bukkan az ember, ha szán rá egy kis időt. Könnyű, érthető nyelvezettel iródtak, mégis szakmailag hiteles tartalmakat adnak át.Voltak cikkek az energiafogyasztásról, az energetikai kalkulátorokról, de tárgyaltak benne néha komolyabb témákat is, például, hogy milyen esetekben szükséges az energetikai tanúsítvány.

Az olvasottak jó benyomást keltettek, így megkerestem a nekem szükséges szolgáltatást, az energetikai tanúsítvány kiállítását.
Örömmel láttam, hogy nem bonyolult folyamat. Ahhoz, hogy ezt az adásvételhez (is) fontos papírt megigényeljem, részemről egy telefonhívás szükségeltetik, de akár visszahívást is kérhetek, ha az kényelmesebb.

Az első telefonbeszélgetés célja, hogy az ügyintéző pontos képet kapjon arról, milyen ingatlanhoz szeretnénk felmérést, így ennek megfelelően rengeteg kérdést tesz fel, továbbá elkér néhány szükséges adatot.

Ezt követően időpontot kell egyeztetnünk az egyik mérnők kollégájukkal, aki kijön majd a helyszínre, és megtekinti az ingatlant.
Szemrevételezi az nyilászárókat, megnézi a födémek állapotát, valamint a melegvíz rendszerre és a fűtésrendszerre is vet néhány pillantást. A felsorolás persze nem teljes, de a lényeg, hogy átvizsgálja a ház azon ponjait, amelyek befolyásolhatják a lakásunk energiafogyasztását.

Ezeket az adatokat azonnal továbbítja az irodába, hogy megkezdhessék a tanúsítvány kiállításának folyamatát. Ez a gyorsaság szerintem egyedülálló: ennek a folyamatnak köszönhető, hogy akár 24 órán belül megkaphatjuk a tanúsítványt.
Igen, jól olvastad: akár 24 órán belül kézhez vehetjük.

A szorgos irodai munkatársak feladata, hogy eldöntsék, milyen kategóriába fogják sorolni a lakásunkat vagy házunkat.
A skála AA++ és JJ között terjed, ezek a besorolások mutatják meg, energetikai szempontból mennyire korszerű az ingatlanunk.

Az követekzők szerint alakulhatnak a besorolások:
-AA++: Akkor kapjuk ezt a besorolást, ha minimális energiaigényű az adott ingatlan.
-AA+: Kiemelkedően jó energiahatékonyságú ingatlanok kapnak ilyen minősítést.
-AA: Közel nulla energiaigénynél is fejlettebb hatékonyságot jelez.
-BB: A korszerű, közel nulla energiaigényű lakások és házak kapják meg.
-CC: A CC jelzés energetikai korszerűséget jelez.
-DD: Ez sem rossz kategória, energetikailag korszerűt megközelítő állapotra utal.
-EE: Az EE kategória még mindig az átlagosnál jobb energiaigényű háztartások besorolása.
-FF: Ez jelenti az átlagos energiafelhasználást.
-GG: Átlagos energiafelhasználást megközelítő állapotra utal.
-HH: A HH besorolás már gyenge energiahatékonyságot mutat.
-II: Sajnos a rossz energiahatékonyságú ingatlanok II besorolást kapnak.
-JJ: Ez a legrosszabb, de szeresncsére ritka besorolás, melybe a kiemelkedően rossz energiahatékonyságú épületek kerülnek.

A mai korszerű ingatlanok már a BB kategóriát elérik, ám én magamtól nem tudtam volna megtippelni, hogy az enyém melyikbe kerül. Hála az égnek, ez nem az én dolgom!

Az e-tanusitas.ez munkatársai bele is vetették magukat a munkába. A tanúsítványt másnap hozza egy GLS futár, de ha valakinek SOS módon van szüksége rá, akkor sincs gond: akár 12 óra múlva már el tudják küldeni nekünk elektronikus formában is a dokumentumot.

Az e-tanusitas.eu munkatársai mindenre gondolnak: tudják, hogy a papírra később is szükségünk lehet, így nem csak megőrzik a jogszabályban előírtak szerint 10 évig az elkészült tanúsítványokat, hanem szükség esetén, kérésünkre rendelkezésünkre is bocsájtják azt.

Ami miatt még nagyon szimpatikus volt nekem az e-tanusitas.eu, az az, hogy a gyorsaság mellett hihetetlenül jó árakkal is dolgoznak.
Nyilvánvaló, hogy sablon árakat nem lehet kiszabni egy ilyen szolgáltatásra, hiszen más tényezők állnak fenn egy panel lakás és egy vidéki kertes ház esetén, de kategóriáján belül igenis verhetetlen árakat kínálnak.

Egy pesti garzonlakás energetikai tanúsítványa akár már 15.990 Ft-ból is meglehet, és ez már a bruttó ár!

Na de mitől függ, hogy mennyit fogunk fizetni? A befolyásoló tényezők a következők:
-Az ingatlan alapterülete (négyzetméterben kifejezve).
-Az ingatlan elhelyezkedése (értelemszerűen nem mindegy, hogy Budapest belvárosában, vagy egy vidéki kis faluban van a felmérendő ingatlan).
-Az ingatlan típusa, vagyis, hogy lakás vagy ház-e a szóban forgó épület.

Ezek összessége határozza meg a fizetendő összeget, de fontos hangsúlyozni, hogy semmi sem az utolsó pillanatban derül ki! Az e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalon megtalálunk minden árat, így biztosan tudhatjuk előre, mennyit fogunk fizetni. Nincsenek rejtett költségek, nagyon jól lehet tervezni ezekkel a tételekkel.

Azt kell mondanom, nagyon jól tettem, hogy hallgattam Robira. Hihetetlenül hasznos oldalt mutatott, és én is csak gyarapítottam a kellemes tapasztalatot szerzett személyek táborát.
Az e-tanusitas.eu remek cég, akik tényleg minőségi szolgáltatást nyújtanak, és minden 100%-ban úgy zajlott, ahogyan az le volt írva az oldalra, és minden kolléga hihetetlenül kedves volt, ami sokat számít egy ilyen stresszes időszakban.

Szerencsére rendben lezajlott azóta az adásvétel, és így már azóta az új házunkban élvezhetem a mindennapokat.

Nagyon örülök, hogy ezzel a folyamattal bebizonyosodott, hogy az embereknek tényleg értéket adok, és hálásak nekem a munkám miatt. Ha nem így lenne, nem siettek volna egyből a segítségemre, márpedig ez jelen esetben életmentő volt számomra.

Bízom benne, hogy én is legalább ennyit segítek az embereknek a hétköznapokban az egészséges életmód tanításával, továbbá remélem, hogy egyszer én is tovább adhatom ezt a hasznos infót, ahogyan Robi is tette velem.