Figyeljünk az egészségünkre!

Az egészséges életmódra való törekvés az emberek egyik alapvető vágya szerintem. Az egészség megőrzése és fenntartása az életminőség alapvető részét képezi, és az egészséges életmód egy hosszú távú elköteleződés az egyensúly és a jólét iránt. Nekem legalábbis ezt jelenti.

Az egészséges életmód kapcsán pedig nem csak a fizikai jólétet kell érteni, hanem ebbe bele tartozik a mentális és az érzelmiegészség is. Ez egy olyan összetett állapot, amely egyensúlyt teremt az egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás, megfelelő pihenés és stresszkezelés között. Bevallom, nekem az utóbbit még egy kicsit gyakorolnom kell…

Talán az egyik legfontosabb az egészséges táplálkozás. Ennek az alapja a változatos és tápláló étrend, amely magába foglalja a friss gyümölcsöket és zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat, fehérjéket és egészséges zsírokat. Ha magunktól nem tudunk egy ilyen étrendet kialakítani, akkor bátran kérhetünk is segítséget ebben.

A rendszeres testmozgás szintén fontos szerepet játszik az egészségünkben, ugyanis a test mozgásra lett teremtve. A mozgás nemcsak fizikai előnyöket nyújt, hanem hozzájárul a stressz csökkentéséhez, az energia szintjének növeléséhez és az általános hangulat javításához is. Részben ezért is kezdtem el edzőterembe járni. Bár először a jobb megjelenés volt a motiváló erő, de gondolom ez sokaknál így van.

A megfelelő pihenés és alvás szintén elengedhetetlen, ha egészségesek akarunk lenni. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás javítja az immunrendszer működését, segít megelőzni a krónikus betegségeket, és hozzájárul a mentális frissességhez és éberséghez.

A stresszkezelés és az érzelmi egyensúly fenntartása szintén ide tartozik. A stressz csökkentése különböző módszerekkel, mint például a meditáció, a légzőgyakorlatok, egy jó hobbi vagy a szabadidős tevékenységek, segíthetnek az egészséges életmód fenntartásában és a teljesebb élet kialakításában.

Mint látható, ez egy nagyon összetett téma és nem is egyszerű minden részét „betartani” minden egyes nap. De az a jó hír, hogy nem is kell. Ugyanis a testünk nagyon rugalmas és alkalmazkodó, ezért egy-két rosszabb nap még nem fogja padlóra küldeni az eddigi törekvéseinket.

Amikor ezek az infók összeálltak a fejemben, akkor a mentális egészségem érdekében próbáltam olyan hobbit találni, ami valóban kikapcsol és köze van az illóolajhoz. (Ez csak azért volt fontos számomra, mert mostanában nagy kedvenc lett nálam ez a termék.) Mire ez a gondolat megfogalmazódott bennem, már a pipereporta.hu oldalán jártam.

A honlapon szinte öröm nézelődni. Hiszen nem csak szép a Pipere Porta weboldala, de nagyon igényes és rengeteg információt tartalmaz. Ennek köszönhetően nemcsak vásárolni, de informálódni is tudunk az oldalukon.

Amikor először találkoztam velük az internet, akkor a weboldal színei fogtak meg igazán. Úgy vettem észre, hogy az egyediség az, ami náluk uralkodik. Nem akartak elvegyülni a tömegben. Ez mindenképp nagy pozitívum volt számomra, hiszen én sem szeretem az átlagos dolgokat, ezért egy olyan vállalkozás, aki szintén ki szeretne tűnni a tömegből, az csak jó lehet.

Szerencsére ebben nem is kellett csalódnom: a Pipere Porta megmutatta számomra, hogy milyen sokat tudnak nyújtani a vásárlóik számára.

Hiszen mint említettem nemcsak vásárolni lehet az oldalon, hanem egy új hobbit is kitanulhatunk nekik köszönhetően. A weboldalon nagyszerű oktatóvideókat is található, amikből megtanulhatjuk a szappankészítés, krémkészítés, gyertyakészítés és fürdőbombakészítés minden egyes lépését, illetve ha már haladók vagyunk a témában, akkor a színező használatát, illetve a blooming technikát is megismerhetjük ezekből a videókból.

illóolaj

Az oktatóvideók nagyon részletesen mutatják be ezeket a folyamatokat, illetve közérthetően is van minden megfogalmazva, ezért nem kell attól tartani, hogy esetleg nem fogsz valamit érteni és lemaradsz valamelyik folyamatról. Ezeket az anyagokat pontosan olyan embereknek hozták létre, akik eddig talán még csak nem is gondolkoztak azon, hogy otthon szappant a gyertyát készítsenek.

Ha a videók helyett inkább olvasni szeretnél, akkor a Pipere Porta blogoldalán erre is van lehetőséged. Ezen az oldalon a gyertya és a szappankészítés minden kis részletét megismerheted. Ezeknek a segítségével szinte gyerekjáték lesz ezeket a termékeket megcsinálni.

Én sem hittem volna, hogy ennyire könnyű lesz a saját készítésű szappanomat és gyertyákat létrehozni. Viszont amikor kész lett, akkor olyan elégedettség töltött el, aminek köszönhetően a következő alkalommal is örömmel fogok belevágni ezekbe a folyamatokba.

Amikor megismerkedtem a pipereporta.hu csapatával, akkor először a weboldalon minden egyes információt elolvastam. Mivel első ránézésre nagyon szimpatikusak voltak, ezért szerettem volna róluk sokkal többet megtudni. Szerencsére erre a oldal adott is lehetőséget számomra. Hiszen a Pipere Porta weboldala minden olyan információt tartalmaz, amire a leendő vevő kíváncsi lehet. Ezért nemcsak a termékekről és az elkészítési folyamatokról tudunk tájékozódni, de a szállítási, illetve a fizetési módokat is megismerhetjük, és mindemellett még a cég adataiba is betekintést nyerhetünk.

Nagy könnyebbség volt számomra, hogy nem kellett külön rákeresnem a cégre, hogy megnézzem egyáltalán van-e róluk valamilyen adat az interneten. Ugyanis találkoztam már olyan weboldallal, aminek utána szerettem volna nézni, de szinte sehol nem találtam róla semmilyen információt. Ez azonban nagyon érdekes volt számomra és egy kicsit sem volt bizalomgerjesztő, ezért abban a helyzetben egy másik helyről vásároltam. A Pipere Porta azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy a weboldalra látogatónak ne legyen kérdéses az, hogy tőle szeretne vásárolni. Minden szükséges információt biztosítanak a leendő vásárlóik számára. Azonban, ha mégis maradna benned kérdés, akkor bátran fordulhatsz hozzájuk. Nagyon szívesen segítenek mindenkinek.

Amennyiben a weboldalon látottak neked annyira nem keltik fel az érdeklődésedet, azonban a termékek láttán eszedbe jutott egy barátod vagy ismerősöd, akinek ezek az otthon elkészíthető termékek tetszenének, akkor ismertesd meg vele a Pipere Portát. Ezt megteheted egy nagyon egyszerű formában is: mesélsz róla neki, de ha inkább meglepni szeretnéd valami nagyszerű ajándékkal, akkor ebben az esetben ajándékutalványt is adhatsz neki.

A Pipere Portának Budapesten a 20. kerületben van egy üzletük, ahol nemcsak vásárolhatsz, de ki is kérheted az eladó véleményét a különféle termékekről. Illetve egy jó hír, hogy amennyiben ingyenes kiszállítást szeretnél a rendelésedre, akkor az üzletbe is tudod kérni a csomagot.

Emellett tudod kérni csomagpontra és automatába is a rendelésedet, illetve ha az a kényelmes, akkor házhoz is rendelheted a jobbnál jobb Pipere Portás termékeket.

A pipereporta.hu oldalon nagyon nagy a termékkínálat, ezért ha illóolaj, szappantöltő forma, csomagoló anyagok, vagy speciális kozmetikai termékek után keresgélsz, akkor a legjobb helyen jársz. Hiszen nem csak a szappan, a gyertya, a krém és a fürdőbomba készítéshez lehet itt vásárolni alapanyagokat, hanem ennél sokkal színesebb a termékkínálatuk. Ha kíváncsi vagy, hogy pontosan milyen termékekkel várnak, akkor nézd meg a pipereporta.hu oldalán a termékkategóriákat.

Bízok benne, hogy neked is tetszeni fognak a termékeik, és esetleg még te is elsajátítasz egy olyan új hobbit, amiről nem is gondoltad volna, hogy tetszhet neked.