A fogak egészsége is számít

Napjainkban amellett, hogy rengeteg tevékenységgel tudjuk károsítani magunkat, egyre többen jövünk rá, hogy talán érdemes tenni az egészségünkért. Sportolhatunk, figyelhetünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra, lemondhatunk a káros szenvedélyeinkről, szűréseken vehetünk részt és figyelhetünk arra, hogy a lelkünk is rendben legyen. Kiemelt hangsúlyt kapott a téma az elmúlt időszakban, hiszen a koronavírus sajnos a mindennapjaink részévé vált, és az oltás mellett az immunrendszerünk karbantartásával is sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a súlyos betegséget.  A kiemelt hangsúly ellenére maradt egy terület, amivel leginkább csak akkor szeretünk foglalkozni, ha tényleg muszáj: ez nem más, mint a fogaink egészsége.

gyökérkezelés fáj

Amellett, hogy a legtöbben figyelünk az alapos fogmosásra, fontos hangsúlyozni, hogy a fogorvosunk rendszeres meglátogatása is fontos része kell legyen a szájápolási rutinunknak. Sokan szeretik halogatni a vizsgálatot, és olyan kifogásokkal állnak elő, mint hogy a gyökérkezelés fáj, a fogaim biztosan csak picit érzékenyebbek lettek, elképzelhető, hogy elmúlik majd magától. Természetes, hogy nem szeretjük idegenek előtt kinyitni a szájunkat, de muszáj átlépni időnként a komfortzónánkat. Abban, hogy ezt minél könnyebben megtehessük, segítségünkre lehetnek a Fogorvos Budapest szolgáltatásai.

A Budapesten található fogorvosi rendelő széleskörű, profi ellátást kínál mindazoknak, akik szeretnék igénybevenni a szolgáltatásaikat. A munka a rendelőben hat alapelv szerint folyik. Az első, hogy fontosnak tartják a kiszámíthatóságot és a megfizethetőséget.  A második, hogy szeretnék, ha kialakulna egyfajta bizalmi viszony a páciensek és a rendelő munkatársai között. A harmadik, hogy aszisztens és dentálhigénikus is segíti a kezelést. A negyedik, hogy nem csak az ellátás minőségére, de a megelőzésre is hangsúlyt fektetnek. Az ötödik, hogy nem szeretnek hiába dolgozni, a pácienseiknek megtanítják, hogy miként tartható fenn az az állapot, amit elértek a kezelésekkel. A hatodik pedig, hogy az elégedettség és az egészség fontosabb, mint a több pénz.  

A Fogorvos Budapest munkatársai láthatóan figyelmet fordítanak arra is, hogy egy igényes weboldallal találkozhassanak a leendő pácienseik. Az oldalon amellett, hogy lehetőség van időpontot foglalni és néhány mondatot olvasni a rendelő munkatársairól, különböző gyakori kérdésnek, témának is utána lehet nézni a fogászattal kapcsolatban. Vannak cikkek például a fogtömés mikéntjéről, a fogszuvasodásról, a csontpótlásról, a fogkőről, a fogszabályozásról, és a gyökérkezelésről, mellyel kapcsolatban a leggyakoribb félelem, hogy a gyökérkezelés fáj. De vajon tényleg így van? Nem igazán. Persze kellemetlen, és esetenként előfordulhat, hogy a gyökérkezelés picit fáj, én is tapasztaltam már ilyen, de ha a fogorvos érti a dolgát, akkor megéri, hiszen elkerülhetjük a foghúzást, és bizony sokkal jobban fáj a fog a gyökérkezelés előtt, mint amennyire a folyamat közben kellemetlen. A Fogorvos Budapest – a weboldala szerint – vallja, hogy ma már nem elég a fogak megfelelő működését visszaállítani, de bizony az esztétikára is figyelmet kell fordítani (persze nem szabad hátrányt szenvednie az egészségnek sem). Munkatársaik igyekeznek barátságos környezetben, mosolygós szakemberekkel várni a pácienseket. Az állapotfelmérés után ők meg is kezdik a kezelésiterv összeállítását, majd elindulhat a munka a fogakkal. Mivel magánrendelőről van szó, a kezelésekért fizetni kell, az árlista azonban megtalálható a weboldalukon. A vizsgálatok minden esetben előzetes egyeztetés alapján történnek. Időpontot lehet kérni a weboldalon feltüntetett telefonszámon, és a – szintén a weboldalon található – üzenetküldő felületükön is. A fogászati klinika minden hétköznap 9-19 óráig tart nyitva, és a Kacsa utcában található.