Gyorsan ment a cégalapítás, már meg is nyílt az üzletem

Amikor elhatároztam, hogy megnyitom egészséges finomságokat árusító üzletemet, nem is gondoltam volna, hogy milyen sok buktatóval szembesülök majd.

A megfelelő üzlethelyiség megtalálása, a nyitás körüli zűrök mellett azonban nagyon sok jó dolog is történt velem. Voltak olyan dolgok, melyek meglepően könnyen, gyorsan mentek, és ilyen volt maga a cégalapítás is.

Ehhez persze az is kellett, hogy a topcegalapitas.eu segítségét kérjem, őket bíztam meg ugyanis azzal, hogy biztosítsák a cégem számára a székhelyet. De még mielőtt ebbe belemennénk, a kft alapítás törzstőke kérdése is fontos volt.

A törzstőkéről ugyanis nekünk kell dönteni, mint ahogy sok másról is. Ilyenek például az, hogy mi legyen a cégünk neve. Én olyan nevet szerettem volna, ami az üzlet neve is egyben. Így ha az emberek mondjuk online vásárolnak, akkor nem fognak meglepődni, hogy a számlán milyen név is szerepel. Szerintem ez így egyértelmű. Aztán dönteni kell arról is, hogy kik legyenek a tulajdonosok, milyen legyen a cégforma. Mindenek előtt egy jó könyvelőt érdemes felkeresni, aki segít abban is, hogy kft alapítás törzstőke kérdésében hogy döntsünk.

A kft alapítás törzstőke esetében meg kell tehát jegyezni, hogy ezt el kell helyezni a cég bankszámláján. Aztán az is fontos, hogy ha már céget alapítunk, hogy hol lesz a székhelyünk.

Ebben pedig érdemes szintén a topcegalapitas.eu-hoz fordulni, mert székhelyszolgáltatásukkal nagyon sok időt és bosszúságot is megspórolhatunk magunknak. Ráadásul ha a cégünk alapításában is ők végzik el a szükséges lépéseket és a székhelyünk is itt lesz, akkor az ügyvédi díj alól is mentesülhetünk. A kft alapítás törzstőke kérdésében ez is fontos lehet, mint ahogy minden fizetendő összeg. Én is megfontoltam minden döntést igen alaposan és képeztem azért némi tartalékot is, számítva arra, hogy az üzlet nem fog az egyik napról a másikra beindulni.

A kft alapítás törzstőke kérdése mellett tehát a székhelyszolgáltatásra is érdemes figyelni. Legalábbis nekem nagy könnyebbséget jelent és ebben a topcegalapitas.eu segített. Itt van a vállalkozásom székhelye, itt átveszik a leveleimet, beszkennelik, elküldik elektronikusan. Nem kell a postán sorban állnom és nem kell külön irodát bérelni, alkalmazottat fizetni. Ráadásul ez a szolgáltatás igen kedvező áron érhető el.