Az egészséges élet felé vezető úton – az alkoholról való leszokás

Az egész gyermekkoromban kezdődött, azt hiszem 15 éves lehettem, amikor a szüleim válni készültek és teljes mértékben elhanyagoltak az egész válási procedúra miatt. Mivel úgy éreztem senki sem kíváncsi rám, ezért nagyon sokat csatangoltam el otthonról, sokszor haza sem mentem rögtön az iskola után, hanem bandáztam a tőlem 3-4 évvel idősebb diákokkal.

Egyik tavaszi nap, amikor suli után elmentem a szokásos találkozóhelyünkre a sportcsarnok mögé, már vártak rám a többiek egy energiaitallal és akkor először kínáltak meg alkoholos itallal is. Mivel úgy éreztem, hogy ezzel teljesen közéjük tartozhatok így elfogadtam az alkoholt. Másnap is megkínáltak, elfogadtam és egyszer csak nem bírtam leállni a fogyasztásával. Néhány év múlva függő lettem.

Úgy éreztem nem tud más megnyugtatni csak az alkohol, és így ment ez 10 éven át, amikor megelégeltem ezt az egész függőséget és lépni szerettem volna az egészséges élet felé. Persze voltak kisebb próbálkozásaim, mivel a párkapcsolati életem is elég silány volt, de nem tudtam hogyan is kellene a függőségemet tompítani. Éreztem, hogy ide segítség kell. Az akkori kollégáimtól hallottam először a Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika létezéséről, akik arra specializálódtak, hogy segítsenek az alkoholistákon. Fura volt magam alkoholistaként gondolni és ezt a kifejezést használni magamra, de be kellett vallanom magam számára, hogy sajnos az vagyok. A honlapjukon rögtön megfogott, hogy a segítők között olyan személyek is vannak, akik maguk is alkoholisták voltak egykor. Úgy gondoltam, ha nekik sikerült, nekem is fog!

A Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika 28 napos felépülési programot ígér, amelyben olyan módszereket tanítanak meg, amelyek segítenek józannak maradni, sőt még a családtagokat is bevonják, amelyet nagyszerű dolognak tartok, habár az esetemben ez lehetetlen, mivel édesanyám a válás után teljesen magába borult, édesapám pedig felénk sem néz. A programhoz tartozik egy 120 órás csoportfoglalkozás, 48 órányi felépülést támogató időszak, 34 órányi szabad foglalkozás a természetben és családi nap is van. Kifejezetten tetszettek ezek a feltételek, ezért nem sokáig haboztam a jelentkezéssel.

Tehát még azon a héten, amikor a kollégáim beszéltek a Felépülök magán rehabilitációs intézetről | addiktológia magánklinikáról, jelentkeztem a programba. Nehéz volt megoldani, hogy a munkahelyen ne nézzenek rám ferde szemmel a 28 napos távolmaradásom miatt, de végül sikerült megoldanom ezt is, így hát kezdetét vehette a majd 1 hónapos leszoktatási időszak.

Ezt a bejegyzést a program elvégezte után 4 hónappal írom és nagy örömmel jelentem, hogy sikerült túljutnom a mélyponton és több mint 4 hónapja nem iszom! Nem mondom, hogy könnyű, sőt az elején kifejezetten szörnyű volt, de elhatároztam, hogy egészséges szeretnék lenne, hogy egész emberként szeretnék élni, és ez nagyban hozzájárult sikeremhez.

Ha bárkinek bármilyen segítségre van szüksége, úgy érzi, hogy nem tud egyedül leszokni az alkoholról, akkor ezen a linken bátran keresse meg a klinikát.