Aldactone
header image
Kezdőlap arrow Miért érdemes frissítő masszázst tanulni?
Tudja Ön, hogy... Nyomtatás E-mail
 

miért érdemes frissítő masszázst tanulni? Nézzük csak...

Először is: Mi az a frissítő masszázs?

A frissítő masszázs segít feloldani az izomba zárt feszültségeket, görcsöket. Ezek a feszültségek általában visszatérő, vagy állandó fájdalmat okoznak, különösen a gerinc, váll, és a nyak területén. A masszázs csökkenti a fáradtságérzetet, betegségmegelőző hatással bír, valamint felüdíti, frissíti a testet. Javítja a vérkeringést és így bizonyos mértékig pótolja az aktív mozgást.

1. Egy új szakmával lehet gazdagabb. Ha munkanélküli, vagy másodállást szeretne, tanuljon frissítő masszázst.

A frissítő masszázs szakmakódja, vagyis TEÁOR száma: 960401.

Ezt a tevékenységet végezheti, aki:

1. Sport-, vagy gyógymasszőri szakképesítéssel (erről bizonyítvánnyal) rendelkezik.

2. Bármely oktatási intézmény elvégzését igazoló okirattal rendelkezik, vagyis leckekönyvével, vagy bármely más hivatalos úton tudja igazolni, hogy az oktatási intézményben tanult frissítő masszázst, akkor is, ha a képesítés nem kifejezetten arra irányul (pl. gyógytornász főiskolai végzettség).

3. Kifejezetten frissítő masszázs oktatására irányuló tanfolyamon vett részt, és ennek elvégzéséről rendelkezik tanúsítvánnyal

Fontos tudni!

Frissítő masszázs végzettségre kizárólag tanúsítvány adható ki. *  a 2001.évi CCIV tv. 51. §. alapján (4) Oklevél kiállítására csak az e törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézmény jogosult. Az oklevél megnevezést csak a felsőoktatási intézmények által e törvény alapján kiállított szakképzettséget és – a felsőoktatási szakképzés és a szakirányú továbbképzés kivételével – felsőfokú végzettségi szintet, doktori fokozatot igazoló okiratra lehet használni.

Hol végezhető frissítő masszázs tevékenység, milyen engedélyeket kell beszerezni?

A frissítő masszázs tevékenység egyéni vállalkozói igazolványba történő bejegyzéséhez továbbra sem szükséges egészségügyi szolgáltatásra jogosító működési engedély (ÁNTSZ engedély), mivel ez a tevékenység önmagában nem minősül egészségügyi szolgáltatásnak.

Frissítő masszázs végezhető üzlethelyiségben, magánháznál, wellness szállodákban, kondicionáló termekben, strandokon. Az ÁNTSZ csak az üzlethelyiséget, az eszközöket, tisztítószereket ellenőrzi helyszíni szemle keretében, hogy megfelel-e a követelményeknek.

2. Önnek van munkahelye, nem akar masszőrként dolgozni, de szeretne családtagjain, barátain segíteni. 

A manapság oly divatos wellness, selfness életmód szerves részét képezi a masszázs. Akár ülő, akár fizikai munkát végzünk, a frissítő masszázs segít ellazulni, közérzetünket javítani. Idős emberek mozgáshiányos életmódjából fakadó panaszait is enyhíthetjük.

Érdemes kiszámolni, hogy mennyit költenénk masszőrre, ha rendszeresen igénybe vennénk a szolgáltatást.

Az árak természetesen földrajzi elhelyezkedés szerint, településenként eltérők lehetnek, hiszen Budapesten, fürdővárosokban, illetve kevésbé frekventált helyeken óriási különbségeket tapasztalhatunk.

Masszőrhöz járjunk, vagy inkább végezzünk el egy frissítő masszázs tanfolyamot? Számoljunk egy kicsit!

Egy egész testre kiterjedő masszázs általában személyenként 3.000-8.000.-Ft-ba kerül. Ha heti egy alkalommal járunk masszőrhöz, havonta 12-32.000.-Ft-ot is kifizethetünk a felfrissülésért személyenként.

Ha részt vesz frissítő masszázs tanfolyamunkon, mindössze 45.000.-Ft-ot kell kifizetnie (ha munkanélküli, gyes-en, gyed-en van, nyugdíjas, vagy nappali tagozatos diák, akkor csak 40.000.-Ft-ot), és megszerzett tudását azonnal alkalmazhatja, hiszen a svéd masszázs alapfogásaiból összeállított masszázsmenet elsajátításával az egész test ellazítására képes lesz.

Hogyan hasznosíthatja a megszerzett tudást családod belül?

Egy konkrét példa: egyik tanítványunk azért végezte el az alaptanfolyamot, majd később a fogyasztó, alakformáló masszázst, mert otthon kiszámolták a feleségével, hogy mennyibe kerülne az, ha ők, és mindkét lányuk rendszeresen igénybe vennének egy masszázsszalonban ilyen típusú szolgáltatást. A fogyasztó masszázs minimum 4.000.-Ft/alkalom/fő/30 perc, amiből legalább 10 alkalom szükséges. Ez összesen 1 főre 40.000.-Ft, vagyis a szóban forgó család esetében 3 hölgy kifizetett volna összesen 120.000.-Ft-ot. A férj tehát megszerezte a végzettséget (alaptanfolyam 45.000.- + fogyasztó masszázs 20.000.-). 65.000.-Ft-ért. Ezen kívül a masszázst ezentúl bármikor, bármennyiszer alkalmazhatja igény szerint.

Tehát ha Ön elvégzi a tanfolyamot:

1. Önálló vállalkozást indíthat, vagy elhelyezkedhet masszőrként akár külföldön is.

2. Segíthet azokon a családtagjain, barátain, akik ülő, vagy fizikai munkát végeznek, vagy idősek, esetleg mozgássérültek. A mozgáshiányos életmód következményeként kialakuló izomsorvadás megelőzésére kiválóan alkalmazható a masszázs.

3. Megspórolhat egy csomó pénzt, mert családjának nem kell masszőrhöz járnia, hiszen Ön képes lesz rendszeresen és szakszerűen masszírozni.

 
< Előző   Következő >
Facebook
facebook.jpg
    Vitalitás Iroda
Online ügyfélfogadás
skype.jpg
Skype: vitalitas-iroda

vitalitas_blog.jpg
Advertisement