Aldactone
header image
Kezdőlap arrow GYIK
Nyomtatás E-mail

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK 

 Mennyi ideig tart az alap frissítő masszázs tanfolyam?

A tanfolyam intenzív gyakorlati alapú képzés, amely összesen 20 órás (egy hónapban 4 nap, alkalmanként 5 óra). Tanfolyamainkat általában hétvégén, vagy hétköznapokon a délutáni órákban tartjuk. A kiscsoportos képzéseinket pedig teljesen rugalmasan egyeztetett időpontokban.

  Milyen végzettséget lehet szerezni?

  A tanfolyam végén írásos beszámoló formájában, valamint gyakorlatban is bizonyítania kell a résztvevőnek, hogy tudja és ismeri az alkalmazott fogásokat, a frissítő masszázs lényegét, alkalmazhatóságát. Sikeres vizsga után kerülhet sor a tanúsítvány átadására, amely nyomdai minőségű, műbőr bevonatú, duplafedelű, aranybetűkkel nyomott okirat. Az általunk kibocsátott tanúsítványra az ország bármelyik okmányirodája vállalkozói igazolványt állít ki.

Mennyibe kerül a tanfolyam?

Az alaptanfolyam díja 45.000.-Ft, (Ha nincs akció!) amely két részletben is fizethető. (Első, valamint a harmadik alkalommal 50-50%). Az összeg tartalmazza a vizsga díját, és a jegyzet, és a tanúsítványok árát és az ÁFÁ-t is. Az akciók ideje alatt az ár változhat!

Hol lehet jelentkezni a tanfolyamra?

Jelentkezés -- katt ide


Honnan lehet tudni, hogy hol indul legközelebb tanfolyam?

A soron következő hónapban induló tanfolyamokat feltüntetjük a kezdőlapon az aktuális tanfolyamok linknél. Amennyiben emailban kéri, mi küldünk értesítést a kért település vonatkozásában a tanfolyam indulásának idejéről. Ha küld regisztrációs lapot  értesítjük az indulás idejéről, vagy tájékoztatjuk, hogy azon a településen tervezünk-e és ha igen mikor tanfolyamokat. Ez utóbbit ajánljuk elsősorban, mivel a regisztrációs lap kitöltse kizárólag csak regisztrációt jelent, és aki ilyet kitölt minden esetben írásban értesítjük a tanfolyamok helyéről és idejéről. Legföljebb már nem lesz aktuális mire tájékoztatót küldünk.


Milyen masszázstípusok közül lehet választani az alaptanfolyam elvégzése után, illetve már végzett masszőrök részére milyen masszázstípusokat kínálunk?

Speciális masszázstechnikáink szintén végzett masszőrök részére:

- Alakformáló masszázs
- Frissítő arcmasszázs
- Baba, kismama, kisgyerek masszázs
- Cellulitisz /narancsbőr/ elleni masszázs
- Irodai masszázs
- Lávaköves masszázs
- Mézmasszázs
- Frissítő svédmasszázs
- Méregtelenítő (nyirok)
- Általános vérkeringetés serkentő talpmasszázs
- Thai talp és fejmasszázs
- Frissítő svédmasszázs ( svédmasszázs összes fogásai)
- Különleges Wellness technikák ( további 12 féle technika, lásd. a wellness linknél a főoldalon!) 

Miben különbözik ez a frissítő masszázs tanfolyam más iskolák által tartott tanfolyamoktól?

Ez a tanfolyam mint általában a többi cég által tartott is, a svéd masszázs fogásokra épülő masszázsmenetet oktat. Azonban nem oktatjuk le az teljes ismert svéd masszázs alaptechnikákat, hisz egy gyógymasszőr sem alkalmazza vendégeinél az összes tanult fogását. E helyett masszőrök többsége alkalmaz egy általános „forgatókönyvet” más néven masszázsmenetet, melytől egyénenként és alkalmanként a tapasztalt probléma, illetve a vendég igénye alapján eltér. Azt kiegészíti, illetve fogásokat kihagy belőle.

Az oktatott masszázsmenetet több tapasztalt gyógymasszőr közreműködésével úgy dolgoztuk ki, hogy a tenyérre és az ujjakra a kézre irányuló terhelés eloszoljon, így több ideig tud a masszőr dolgozni. Továbbá olyan fogásokat alkalmazunk, melyeket a masszőr a teljes testsúlyával, és nem izommunkájával végezhet anélkül, hogy megfájdulna a keze. Ezzel a technikával akár egy 50 kg-os nő is tud olyan erőkifejtés kifejteni, mellyel az erős fizikumú nagydarab férfi is elégedett lehet.

Masszázsmenetünk hatékonyságát igazolja, hogy az általunk végzett tanítványok Magyarország ismert szállodáin felül Európa szinte minden országában, az USA-ban, világjáró luxus hajókon, stb. dolgozhatnak. ( lásd: hallgatóink levelei linknél)

Mire elég a 20 órás tanfolyam?

Ennyi idő alatt mit lehet megtanulni, kérdezték páran tőlünk.

  • Először is tisztázzuk azt, hogy a 20 óra az intenzív gyakorlati idővel telik el, holt idő nélkül.
  • Továbbá a tanfolyamunk nagymértékben alapoz arra, hogy az átadott anyagot- fogásokat- otthon ismerősökön, rokonokon stb. gyakorolják legalább napi fél-1 órát a hallgatóink. Minden alkalommal tovább haladunk és azt kell otthon tovább gyakorolni, majd a következő találkozókor átismételjük és új anyagot veszünk.
  • Az elméleti anyagot nem diktáljuk le mint más tanfolyamokon, hanem átadjuk azt a jegyzetet melyet otthon kell szabadidőben megtanulni. Ráadásul a fontosabb elméleti kérdések a gyakorlás közben is átbeszélésre kerülnek.
  • A tanfolyam nem oktatja le az összes létező svéd masszázsfogást, hanem egy masszázsmenetet oktat le, mely több gyógymasszőr által kiválogatott fogásokból áll. Ennek az az oka, hogy hiába oktatnánk le az összes fogást, csak egy töredékét használják a gyakorlott szakemberek, gyógymasszőrök is. Ők is egy vázat egy forgatókönyvet követnek un. „masszázsmenetet” melytől a tapasztalt probléma elváltozás tekintetében fogásokat hagynak ki vagy új fogást illesztenek be, de magát a keretet (masszázsmenetet) továbbra is használják. Ráadásul egy félórás vagy egy órás masszázsnál nincs lehetőség az összes ismert fogás kivitelezésére ezért dolgoztuk ki a mindenkinél azonnal használható masszázsmenetet. Természetesen igény esetén az összes fogást is le tudjuk oktatni az alaptanfolyam elvégzése után a frissítő svédmasszázs tanfolyamunkon.
  •  A következő képzési időt rövidítő technika a fogások un. fantázianévvel (pók, ablaktörlő, stb.) történő ellátása, átnevezése mellyel az agy az eredeti idő töredéke alatt rögzíti a fogást.
  • A legjobb érv, hogy annyira biztosak vagyunk a technika hatékonyságában és alkalmazhatóságában, hogy egy alkalommal mindenki ingyen átismételheti egy tanfolyami napon ismét a tanfolyamunkat. Ezt csak egyeztetni kell az irodával. ( Mi a 3. tanfolyami napot javasoljuk mert azon a napon már minden fogás leoktatásra kerül). De ha igénye van rá a frissítő masszázs tanfolyam teljes ismételt elvégzésére is adunk lehetőséget a mindenkor érvényes ár 50%-ért.
  •  Visszajelzések szerint volt hallgatóink a az UNIO tagországain felül számtalan más földrészen található országban is dolgoznak, és meg is élnek az alkalmazott tudásukból.
  • Természetesen minél több technikát ismer annál nagyobban az esélyei az elhelyezkedésre is. Nálunk több mint 20 különböző masszázsfajtát tud elvégezni az alap frissítő masszázs tanfolyamot elvégzett résztvevő, szintén intenzív gyakorlati képzés formájában. Ráadásul ezen képzéseinkre is igaz, hogy ha valakinek nem sikerült elsajátítania, egyszer ingyen megismételheti. 
Miért frissítő és nem svédmasszázs tanfolyamot tartanak?
 
 Ennek a fő oka az, hogy a jelen jogszabályi rendelkezések alapján ezen a néven és számon Önálló vállalkozók tevékenységi jegyzéke (ÖVTJ-kód: 960401 ) FRISSÍTŐ RELAXÁLÓ MASSZÁZS  van nyilvántartva a tevékenység, és nem svédmasszázs néven. Ezen felül az alap frissítő masszázs tanfolyamunkon nem oktatjuk le a fent említett okokból az összes svédmasszázs fogást, mert azok egy kisebb részének alkalmazására van úgy is csak lehetőség a wellness területén egy egészséges vendégnél. A 12-éves oktatói tapasztalataink alapján a végzett hallgatóink kis része igényli csak azt, hogy megtanulja a hiányzó többi fogást is. Főleg azok, akik nem rendelkeznek érettségivel és így nem jogosultak gyógymasszőri tanfolyamot elvégezni. Az általunk az alaptanfolyamra kidolgozott masszázsmenet mind a két nem számára testhezálló, az általános leggyakrabban előforduló problémákra megoldást ad. A frissítő svédmasszázs tanfolyamunkon minden alaptanfolyamot végzett esetén további két nap alatt az összes hiányzó fogást leloktatjuk, ha erre a később mégis igényt érez. 
 
 
Facebook
facebook.jpg
    Vitalitás Iroda
Online ügyfélfogadás
skype.jpg
Skype: vitalitas-iroda

vitalitas_blog.jpg
Advertisement